Organisatieontwikkeling

Anders Werken

Anders Werken

Gestuurd door wat de Rotterdammer van de ambtenaren vraagt, letterlijk door meer in de wijk te zijn en figuurlijk door ruimte te pakken voor maatwerk, dat is waarom we Anders Werken.

Mederkers werken hybride en tijd- en plaatsonafhankelijk. Ze kiezen hun werkplek: kantoor, wijkhub en horeca, verspreid over de stad, of de werkplek thuis. Door de digitale mogelijkheden kunnen medewerkers die plekken met elkaar verbinden. Medewerkers van onze gemeente werken samen vanuit de opgave, onafhankelijk van organisatieonderdelen. En ze werken daar waar ze nodig zijn, op basis van talent en vaardigheden, dat betekent soms ook functie-onafhankelijk.

In 2022 vindt evaluatie plaats van een eerste organisatiebrede proef met Anders Werken, die is gestart in 2021, na vervallen van de anderhalvemetermaatregel. Op basis van de evaluatie volgt mogelijk een bijstelling van onderstaande indicatoren:

• aantal werkplekken kantoorpanden in proef Anders Werken: circa 3.000 vaste plekken, circa 2.000 reserveerbare samenwerkplekken, aangevuld met niet-reserveerbare individuele werk- en aanschuifplekken, en met ontmoet- en creatieve ruimtes.

• aantal wijkhubs 2022: 30

• aantal toekomstbestendige laptops eind 2023: 9.000. In 2021 waren er 6.500 toekomstbestendige laptops in omloop.